Companiile in care americanii viseaza sa lucreze: Sanatatea bate industria IT

Miercuri, 16 Aprilie 2014, ora 14:05
1969 citiri
Companiile in care americanii viseaza sa lucreze: Sanatatea bate industria IT
Sursa foto: Business Insider

Compania de biotehnologie Celgene Corporation din New Jersey ofera cele mai dorite locuri de munca pentru americani, ocupand pentru cel de-al doilea an la rand, prima pozitie intr-un top al angajatorilor din SUA.

Acest clasament a fost realizat de BusinessInsider si PayScale, fiind luate in calcul atat nivelul salariilor platite, cat si gradul de satisfactie al angajatilor.

Pe langa Celegen, care domina clasamentul, sunt incluse pe lista mai multe companii farmaceutice si din domeniul sanatatii. In acelasi timp, dupa ce a fost in plina expansiune anul trecut, industria tech a pierdut din pozitii in cadrul acestei editii. Google a coborat pe pozitia a opta, de pe locul doi in 2013, iar Yahoo pe 17, dupa locul opt, in timp ce Microsoft a iesit din Top 50, dupa ce a fost pe pozitia a 17-a, anul trecut.

Pentru a realiza acest top, au fost folosite datele furnizate de PayScale pentru companiile din topul Fortune 500, si sase criterii, printre care flexibilitatea programului de lucru, nivelul salariilor si nivelul satisfactiei angajatilor.

1. Celgene Corporation

Sursa foto: AP

Acesta este al doilea an in care Celgene a ocupat primul loc. Cu sediul in Summit, New Jersey, aceasta companie de biotehnologie are 4.700 de angajati, care dezvolta medicamente anti-cancer, iar motto-ul sau este "Do well by doing good." Rata de flexibilitate a programului de lucru este ridicata (97%).

Salariul mediu dupa cinci ani ajunge la 116.000 dolari, foarte mare in comparatie cu cele din industrie.

2. Biogen Idec

Sursa foto: biogenidecinc via YouTube

Compania de biotechnologie cu sediul in Cambridge, Massachusetts, are 4.850 de angajati, a primit recent acordul autoritatilor americane pentru un medicament pentru hemofilia B.

Aceasta are una dintre cele mai ridicate flexibilitati a programului (87%). Salariul mediu dupa cinci ani de munca este de 96.100 dolari, de asemenea foarte mare fata de media din industrie.

3. Celanese Corporation

Sursa foto: YouTube

Celanese a avut cel mai remarcabil salt in acest top, urcand pe pozitia a treia dupa ce in anul anterior s-a clasat pe locul 126. Compania din industria chimica are sediul central in Irving, Texas si numara 7.400 de angajati.

Salariul mediu dupa cinci ani de munca se ridica, aici, la 103.000 dolari, din nou peste media industriei.

4. Colgate-Palmolive Company

Sursa foto: Dorota Pankowska

Colgate-Palmolive apare pentru prima oara in aceasta lista. Compania, cu sediul in Ney York, are 37.700 de angajati, si un grad ridicat al flexibilitatii programului (79%) si a satisfactiei angajatilor (86%).

Salariul mediu este de 101.000 de dolari, peste media din industrie.

5. Anadarko Petroleum Corp.

Sursa foto: Anadarko/Facebook

Compania din industria poetrolului si a gazelor, cu sediul in Woodlands, Texas, numara 5.200 de angajati. Recent, compania a fost de acord sa plateasca 5,1 miliarde dolari un proiect de refacere a mediului, cea mai mare suma din astfel de cazuri.

Rata satisfactiei angajatilor se ridica la 83%, iar salariul mediu este peste media industriei, respectiv 88.800 dolari.

Dupa primele cinci clasate in topul realizat de Business Insider, mai jos sunt prezentate locurile ocupate de cele mai cunoscute companii.

8. Google Inc.

Sursa foto: Reuters

Google ocupa pozitia a opta, dupa ce anul trecut a fost pe pozitia a doua. Compania are 48.000 de angajati, iar rata flexibilitatii programului de munca este apreciat de 83% dintre angajati.

Salariul mediu ajunge, dupa cinci ani, la 127.000 dolari, foarte mare comparativ cu alte companii din industrie.

17. Yahoo Inc.

Sursa foto: Reuters

Yahoo este condusa de Marissa Mayer, fosta angajata la Google, care a schimbat multe in companie de cand a ajuns aici, in 2012.

Compania are peste 11.000 de angajati si are sediul central in Sunnyvale, California. Si aici este un grad ridicat al flexibilitatii programuliui, de 90%, iar salariul mediu este de 125.000 de dolari, peste media din industrie.

29. Chevron Corporation

Sursa foto: AP Photo

Pozitia 29 este ocupata de Chevron, cu sediul in San Ramon, California, si oeste 64.000 de angajati. Chevron a ocupat pozitia a doua in 2012 in topul Fortune 500.

Salariul mediu este de 113.000 de dolari, peste cel din industrie.

32. Symantec Corporation

Sursa foto: Wikipedia

Prioducatorul de solutii de securitate din Mountain View, California, este pe pozitia 32, si are peste 20.000 de angajati. Gradul de satisfactie al acestora este de 71%, iar salariul mediu de 102.000 dolari.

46. eBay Inc.

Sursa foto: H2SO4/Flickr

Cu sediul in San Jose, California, eBay, e-retailer cu 31.500 de angajati, este nou venit in acest clasament, cu un grad de flexibilitate a programului de 86%.

Din nou, salariul mediu este peste media din industrie, de 114.000 dolari.

49. Exxon Mobil Corporation

Sursa foto: REUTERS

Pe locul 49 este Exxon, sediul in Irving, Texas, si 75.000 de angajati. Compania petroliera ocupa pozitia a doua in topul Fortune 500 pentru anul 2013.

Salariul mediu dupa cinci ani este de 104.000 dolari.

#top angajatori, #companii SUA , #USA