Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Christine Lagarde neaga iminenta unui razboi valutar intre marile puteri

Christine Lagarde neaga iminenta unui razboi valutar intre marile puteri


Christine Lagarde, directorul FMI, a negat posibila aparitie a unui "razboi valutar", in contextul discutiilor care au avut loc in cadrul intalnirii G20.

"S-a vorbit foarte mult despre "razboaie valutare" si nu am vazut niciun "razboi valutar". Am auzit ingrijorari cu privire la cursul valutar, dar nici un razboi valutar", a declarat Lagarde, conform CNBC.

"Nu am asistat la confruntari, ci la deliberari, dialog, discutii si este clar ca aceasta reuniune G20 a fost extrem de utila si de productiva", a mai adaugat aceasta.

Comentariile presedintelui FMI au fost in acord cu cele ale liderilor celor mai dezvoltate 20 de economii din lume, care au infirmat zvonurile privind un razboi valutar. Afirmatiile acestora au redus presiunea asupra Japoniei, care a fost criticata pentru politicile sale monetare care au devalorizat yenul.

Desi a existat un acord ca statele G20 sa nu intre intr-o competitie a devalorizarii monedelor, grupul si-a exprimat ingrijorarea cu privire la dezechilibrele fiscale din marile economii.

Lagarde a solicitat astfel stabilirea unor obiective pe termen mediu in aceasta directie atat in SUA, cat si in Japonia, si a recunoscut ca diferendele politice din aceste state ar putea fi un obstacol semnificativ in realizarea unor strategii pe termen lung.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1393 ori