Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

UE pregateste un buget mai mare pentru plati, anul viitor

UE pregateste un buget mai mare pentru plati, anul viitor


Comisia pentru Buget a Parlamentul European a votat miercuri un buget de 137,9 miliarde de euro in ceea ce priveste platile pentru 2013, cu 6,82% mai mare fata de 2012.

Pentru angajamente, cresterea este de 2% fata de anul acesta - 151,15 miliarde de euro.

Proiectul de buget aprobat miercuri coincide cu propunerea initiala a Comisiei Europene.

Comisia de Buget solicita o mai mare transparenta cu privire la creantele financiare prezentate de catre statele membre, ca urmare a faptului ca acestea "inghit" mare parte a bugetului anual al UE.

Publicarea acestor cifre arata ca autoritatile din statele membre cer mai multi bani.

"In realitate aceste 'cresteri' bugetare apar in principal ca urmare a cererilor mai mari din partea autoritatilor din statele membre care administreaza banii europeni", potrivit unui comunicat al Comisiei de Buget.

Totodata, Comisia a subliniat necesitatea unei rectificari bugetare pe anul in curs, din cauza aparitiei unor deficite de plata in programele de cercetare, Erasmus, fondurile sociale si de dezvoltare.

Proiectul de buget pe 2013 urmeaza sa fie votat de Parlamentul European, la sesiunea plenara din 23 octombrie. Comisiile PE si grupuri de eurodeputati (cel putin 40) pot depune amendamente.

Dupa vot, urmeaza o perioada de conciliere, de 21 de zile. Daca Parlamentul ?i Consiliul ajung la un acord in aceasta perioada, bugetul UE ar putea fi aprobat la sfarsitul lui noiembrie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 770 ori