Protectionismul nu este un raspuns pentru criza actuala

Luni, 02 Martie 2009, ora 11:55
1554 citiri
Protectionismul nu este un raspuns pentru criza actuala

Una dintre cele mai mari prioritati ale Uniunii Europene (UE) este inlaturarea protectionismului, care pare sa castige din ce in ce mai mult teren, a spus luni comisarul european pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, scrie Reuters.

"Ne confruntam cu o criza fara precedent care afecteaza fiecare stat si regiune din toata lumea. Cresterea economica se comprima, in timp ce rata somajului creste pretutindeni", a declarat comisarul intr-un conferinta la Praga. "Una dintre prioritatile noastre este sa rezistam in fata protectionismului, care pare sa creasca ingrijorator", a mai spus acesta.

Declaratiile oficialului vin dupa ce liderii europeni au respins duminica ideea unui amplu plan de ajutor pentru Europa de Est in fata crizei, dar nu au exclus trecerea usor accelerata la moneda euro pentru tarile membre care nu au adoptat-o inca.

Summitul a fost si ocazia pentru o tentativa de a pune capat polemicii privitoare la protectionism, care a divizat mult tarile europene in ultimele saptamani si a cantarit greu asupra credibilitatii reactiei lor la criza. "Protectionismul nu este un raspuns pentru criza actuala", subliniaza textul comun. 

#criza, #protectionism, #ue , #UE

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Profeție despre viitorul omenirii: România și Polonia, creștere masivă în următorii 30 de ani. "E în interesul strategic al SUA"
  2. Un expert de la Berkeley anunță prăbușirea Rusiei: SUA îl lovesc pe Putin, tăindu-l de la o resursă americană vitală
  3. Rețeaua de energie a României, în fața unei schimbări majore. Cine ajunge să plătească pentru dezechilibre și ce soluții avem
  4. Care este stadiul lucrărilor pe Valea Oltului după aproape o săptămână de la închiderea circulației. Anunțul directorului CNAIR FOTO
  5. O multinațională prezentă în România anunță concedieri în masă. Val de tăieri la nivel mondial
  6. Cea mai impresionantă autostradă din lume, care surprinde prin lățimea ei. Unde a fost construită și câte benzi are VIDEO
  7. Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
  8. Noi taxe și impozite în România. Anunț teribil de la un fost secretar de stat al Guvernului: „Nu sunt liniștit pentru 2025"
  9. S-a dat startul licitației pentru execuția unei o noi autostrăzi. Va avea 62 de kilometri și ar trebui să fie gata în 30 de luni FOTO
  10. Al 2-lea ”tigru” al Europei lovit de un șoc economic: 500.000 de români expuși periculos