Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Poluarea sonora, in vizorul Comisiei Europene

Poluarea sonora, in vizorul Comisiei Europene


Comisia Europeana va publica pana la sfarsitul acestei luni o propunere ce vizeaza impunerea unor limite mai stricte privind poluarea sonora.

Limita actuala a zgomotului, in UE, ce provine din traficul rutier este de 74 de decibeli pentru cele mai multe dintre automobile, dar Comisia intentioneaza sa o reduca, in 2 etape, pana la 68 de decibeli.

In prima etapa, numarul decibelilor va cobori la 70, apoi, intr-un interval de 5 ani, sa ajunga la 68, transmite Green-Report.

Propunerea Comisiei Europene s-a lasat asteptata din cauza insistentelor Germaniei, care, in incercarea de a-si proteja industria producatoare de masini, a trimis o alta propunere prin care sugereaza limite inferioare celor sugerate de CE.

Limitele care vizeaza zgomotul autovehiculelor au fost definite pentru prima oara in 1970, iar ultima revizuire a fost facuta in 1996. Nivelurile prevazute de reglemetarile europene nu pot lua in calcul comportamentul automobilistilor si nici conditiile de trafic.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5656 ori