Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Miza Summitului: UE vrea sa devina ministru de finante pentru statele europene

Miza Summitului: UE vrea sa devina ministru de finante pentru statele europene


Uniunea Europeana ar putea castiga dreptul de a hotari bugetele tarilor din zona euro care nu au respectat cerintele privind deficitul bugetar sau nivelul datoriei.

Propunerea face parte din seria de masuri necesare pentru a transforma zona euro intr-o uniune fiscala, conferind Bruxelle-ului drepturile de a hotara asupra celor 17 state membre asemenea unui ministru de finante, scrie CNBC.

Germania a cerut controale stricte asupra bugetelor nationale, ca o conditie prealabila pentru o uniune fiscala. Amendamentele sunt in prezent, in stadiul de propuneri, UE avand si in prezent nenumarate "instrumente" de a pedepsi tarile care nu respecta regulile, printre care si amenzi usturatoare.

Noile masuri sunt total opuse cele prezentate anul trecut, care permiteau Bruxelles-ului sa revizuiasca bugetele nationale inainte de a fi prezentate parlamentelor nationale, dar nu avea autoritatea sa dicteze modificari.

Aceasta masura va fi dezbatuta in cadrul Summitului care va avea loc in aceasta saptamana la Bruxelles.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1051 ori