Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Infringement impotriva Romaniei: Trebuie modificata legislatia privind antrepozitele fiscale

Infringement impotriva Romaniei: Trebuie modificata legislatia privind antrepozitele fiscale


CE a lansat o noua procedura de infringement impotriva Romaniei, solicitand modificarea legislatiei antrepozitelor fiscale, intrucat produsele accizabile provenite din alte state UE nu pot fi detinute in antrepozite si, implicit, nu beneficiaza de facilitatile oferite de regimul suspensiv de accize.

"Romania este somata sa isi modifice legislatia in termen de doua luni pentru a o alinia la legislatia UE (a doua etapa a procedurii de infringement). In caz contrar, Comisia Europeana poate inainta cazul Curtii Europene de Justitie", se arata intr-un comunicat al CE.

Produsele accizabile pot fi depozitate in regim suspensiv de accize in asa-numitele antrepozite fiscale, de exemplu rafinarii, distilerii, instalatii si magazine inregistrate.

Aceste produse pot fi deplasate in regim suspensiv de accize de la un antrepozit situat intr-un stat membru UE la un antrepozit dintr-un alt stat membru. In Romania insa numai rafinariile pot, in prezent, sa obtina autorizatia de exploatare a unui antrepozit fiscal de depozitare a produselor energetice, cu exceptia antrepozitelor aflate in zona aeroporturilor.

"Aceasta masura nu este conforma cu normele UE in materie de accize si reprezinta o discriminare impotriva produselor energetice din alte state membre. In mod concret, aceasta inseamna ca produsele accizabile provenind din alte state membre nu pot fi detinute in antrepozite si nu pot beneficia de regimul suspensiv de accize", precizeaza CE.

Comisia a adoptat miercuri 162 de decizii privind procedurile de infringement, inclusiv 25 de avize motivate si 10 sesizari ale Curtii de Justitie a UE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1197 ori