Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Geoana: Romania poate contribui la cresterea economica mondiala

Geoana: Romania poate contribui la cresterea economica mondiala


Mircea Geoana considera ca proiectul "Drumul matasii", prin care Romania poate deveni "o poarta" catre Asia, datorita pozitiei sale geo-strategice, reprezinta "cheia cresterii mondiale".

Geoana crede ca Europa are un deficit de ambitie si ar trebui sa priveasca spre proiecte ce pot reprezenta cheia cresterii economice mondiale, precum "Drumul matasii".

"Europa este astazi intr-o situatie dificila nu exclusiv din cauza problemelor modelului european sau zonei euro care a fost construita dezechilibrat. Europa are un deficit de ambitie politica, se multumeste sa vorbeasca despre vecinatatile sale cu o voce mult prea blajina", a declarat Mircea Geoana, presedintele Aspen Institute Romania, la Economic Forum.

"Cred ca avem capacitatea sa contribuim cu 'a piece of a puzzle' la acest proiect", a mai spus presedintele Aspen Institute Romania.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1331 ori