Fitch ar putea retrograda statele plasate sub revizuire

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 15:12
1013 citiri
Fitch ar putea retrograda statele plasate sub revizuire

Agentia de evaluare financiara Fitch se asteapta ca procedura de revizuire demarata pentru ratingurile a sase state din zona euro sa se finalizeze prin retrogradari cu o treapta si chiar doua trepte, a declarat joi directorul Fitch, Ed Parker

Potrivit lui Ed Parker procedura de revizuire se va incheia pana la finele lunii ianuarie, transmite Reuters.

In cazul Spaniei, Ed Parker a precizat ca procedura de revizuire va lua in calcul recentele actiuni ale noului guvern vizand reducerea costurilor si implementarea reformelor, dar a adaugat ca "exista in continuare probleme cu finantele publice si cu activele bancare, iar piata muncii este disfunctionala".

Anterior, un alt director de la Fitch Ratings a declarat ca este posibil ca ratingul Italiei sa fie coborat cu doua trepte pana la finele acestei luni. In schimb, Fitch Ratings a anuntat ca nu va retrograda ratingul suveran al Frantei in acest an, in absenta unor socuri care sa duca la o inrautatire a situatiei din zona euro.

Luna trecuta Fitch a plasat ratingurile atribuite Belgiei, Spaniei, Sloveniei, Italiei, Irlandei si Ciprului sub supraveghere cu implicatii negative, si de asemenea a revizuit perspectiva de rating a Frantei la "negativa" de la "stabila".

O alta mare agentie de rating, Standard & Poor's, a coborat luna aceasta ratingurile mai multor state din zona euro.

#retrogradare Fitch, #Fitch rating Franta, #Fitch zona euro, #Fitch retrogradari euro , #UE