Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europarlamentar german: E intolerabil ca Ponta sa exercite presiuni asupra CCR

Europarlamentar german: E intolerabil ca Ponta sa exercite presiuni asupra CCR


Europarlamentarul german Elmar Brok sprijina criticile lui Viviane Reding privind imixtiunea premierului Victor Ponta in activitatea judecatorilor CCR.

Politicianul considera "inacceptabil" faptul ca se incearca schimbarea rezultatului referendumului printr-o noua numarare a locuitorilor.

"Este intolerabil faptul ca premierul socialist Ponta exercita presiuni asupra celei mai inalte instan?e de judecata a tarii si, astfel, incalca independenta justi?iei. Nu poate fi tolerat faptul ca in Romania judecatorii si familiile lor sunt amenintate", scrie presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, pe site-ul sau.

Brok critica si modul in care Guvernul de la Bucuresti incearca sa schimbe rezultatul referendumului.

"Nu este acceptabila incercarea de schimbare a rezultatului unei consultari populare neconvenabile, dupa incheierea sa. Incercarea lui Ponta de a-l demite pe Basescu se asociaza unor serii de masuri personale si institutionale care ar putea impiedica pe viitor lupta anticoruptie", sustine europarlamentarul crestin-democrat.

"Este corect ca doamna Reding il sprijina clar pe presedintele Curtii Constitutionale din Romania, Zegrean. Guvernul roman trebuie sa revina la respectarea statului de drept si la garantarea independentei justitiei", mai spune Elmar Brok.

Viviane Reding a raspuns unei scrisori din partea presedintelui Curtii Constitutionale din Romania si a reamintit recomandarile urgente facute de Comisia Europeana, in cadrul MCV, Guvernului roman, in special cele privind respectarea independentei justitiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1459 ori