Eurobondurile sunt "socialism cu dobanda", sustine fostul ministru german al Economiei

Luni, 28 Mai 2012, ora 20:15
1443 citiri
Eurobondurile sunt "socialism cu dobanda", sustine fostul ministru german al Economiei

Eurobondurile sunt "socialism cu dobanda", a declarat intr-un interviu pentru Die Welt Rainer Bruderle, fost ministru german al economiei pana in mai 2011 si liderul grupului parlamentar liberal din Bundestag.

Intrebat cum comenteaza faptul ca noul presedinte francez, Francois Hollande, pledeaza pentru eurobonduri, Bruderle a precizat ca "eurobondurile sunt socialism cu dobanda", ceea ce inseamna ca "Germania si alte tari de succes trebuie sa plateasca scump".

"Savoir vivre nu inseamna ca putini platesc, dar toti se bucura de beneficii", a mai spus fostul ministru german al economiei.

Totodata, Bruderle l-a avertizat pe liderul stangii radicale din Grecia, Alexis Tsipras, ca tara sa nu poate ramane in zona euro fara a implementa masurile de austeritate.

"Cine nu vrea sa respecte masurile de austeritate convenite, trebuie sa suporte consecintele. Nu se poate cum spune domnul Tsipras: ''Vrem in euro, dar reforme nu facem''. Nu e asa simplu. Exista reguli. Iar troica formata din UE, BCE si FMI le supravegheaza", a subliniat liderul fractiunii liberale din Bundestag.

#eurobonduri Germania, #eurobonduri socialism, #eurobonduri fost ministru german , #UE