Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

munitie pentru brexit

Elvetia si-a retras in mod oficial cererea de aderare la Uniunea Europeana

Elvetia si-a retras in mod oficial cererea de aderare la Uniunea Europeana


Elvetienii au decis sa renunte definitiv la aderarea la Uniunea Europeana, retragand in mod oficial o cerere facuta in acest sens, care statea ingropata in sertarele oficialilor de 24 de ani.

Ministrul de Externe din Tara Cantoanelor, Didier Burkhalter, le-a transmis oficialilor de la Bruxelles sa considere aplicatia "ca si retrasa", anunta publicatia britanica The Express.

Evenimentul are loc cu doar o saptamana inaintea referendumului care va decide soarta Marii Britanii in Uniunea Europeana, sansele de Brexit crescand ingrijorator de mult in ultimele saptamani.

Burkhalter a declarat ca o consultare publica in acest sens nu este necesara, Elvetia neavand nicio intentie de a se alatura blocului comunitar si se considera "un stat suveran si independent".

Premierul elvetian Thomas Minder le-a cerut membrilor cabinetului inferior sa nu lungeasca in mod inutil dezbaterea asupra subiectului, un vot de 24 "pentru" si 13 "impotriva" definitivand rapid procedura prin care Elvetia a renuntat la intentia veche de 24 de ani de a se alatura proiectului politic european.

Tensiuni intre Berna si Bruxelles se inregistreaza inca de acum 2 ani, cand elvetienii au cerut limitarea numarului de migranti din UE care vin in tara, propunere respinsa rapid de oficialii UE in baza acordurilor comerciale si de libera circulatie a persoanelor semnate intre Uniune si Elvetia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 20266 ori
Citeste mai multe despreaderare UE Elvetia politica ue brexit