Comisia Europeana se reuneste pentru a discuta situatia din Romania

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 19:15
1090 citiri
Comisia Europeana se reuneste pentru a discuta situatia din Romania

Comisia Europeana se va reuni saptamana viitoare, cel mai probabil miercuri, pentru a discuta despre situatia politica din Romania, afirma comisarul UE al Justitiei, Viviane Reding, citata de AFP.

Bruxellesul va decide miercurea viitoare ce abordare va avea fata de situatia din Romania, a precizat Viviane Reding, conform paginii online a agentiei italiene ANSA.

Viviane Reding considera ca situatia politica din Romania reprezinta "un mare pericol" si ar putea afecta progresele tarii spre o "integrare deplina" in Uniunea Europeana.

"Personal, eu vad un mare pericol in recentele evenimente din Romania, care pot afecta progresele inregistrate in ultimii ani", a spus comisarul european, care se va intalni miercuri cu ministrul roman al Justitiei.

Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE sa continue "cativa ani" supravegherea statului de drept in Romania, "cu consecintele pe care acest lucru le-ar avea" asupra integrarii tarii in Spatiul Schengen.

In plus, Reding a insistat pe necesitatea "unui angajament fiabil si prin actiuni concrete din partea Guvernului roman pentru restabilirea statului de drept".

#reunire Comisia Europeana Romania, #discutii Romania Comisia Europeana , #UE