Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a suspendat temporar rambursarile de fonduri UE catre resurse umane

CE a suspendat temporar rambursarile de fonduri UE catre resurse umane

Ministerul Muncii admite, intr-un comunicat, ca platile Comisiei Europene catre AMPOSDRU au fost suspendate pana in luna aprilie, in urma unui control facut la sfarsitul anului trecut, sustinand ca aceasta a fost motivul care a dus la demiterea fostului director al Autoritatii, Cristina Iova, informeaza Mediafax.

"Rata scazuta de absorbtie si procedurile greoaie constatate de Comisia Europeana in urma auditului efectuat in ultimul trimestru al anului trecut au deteminat expertii Comisiei sa elaboreze un set de recomandari, transmis la inceputul lunii februarie printr-o scrisoare adresata Autoritatii de Audit din cadrul Curtii de Conturi a Romaniei.

De altfel, tocmai aceste deficiente au constituit motivul pentru care fostul director al AMPOSDRU, Cristina Iova, a fost demisa din functie la inceputul anului 2010", se arata in comunicat.


Ministerul precizeaza, insa, ca suspendarea temporara a decontarilor Comisiei Europene catre AMPOSDRU nu aduce prejudicii beneficiarilor de proiecte finantate din fonduri europene pe Programul Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), unde in ultima luna s-au facut rambursari de peste 23 de milioane lei.


Potrivit ministerului, 118 beneficiari au incasat in perioada februarie - martie suma de 23,2 milioane lei, care constau in prefinantari si rambursari.


"De asemenea, conform graficului de plati al autoritatii de management, beneficiarii vor primi in continuare sumele solicitate in cererile de rambursare si in cele de prefinantare", se mai arata in document.


Ministerul Muncii sustine ca reprezentantii Comisiei de audit ai Comisiei Europene vor reveni in Romania in aprilie pentru "a evalua modul in care masurile aplicate in ultimele doua luni au respectat recomandarile facute".


"In acest interval, decontarile de la Comisia Europeana catre AMPOSDRU au fost suspendate temporar, urmand a fi deblocate la finalizarea raportului comisiei de audit", sustin oficialii romani.


Potrivit Hotnews, Bruxelles-ul a decis sa nu mai analizeze, pentru moment, cererile de rambursare transmise de statul roman.


Decizia ar afecta o cerere de rambursare in valoare de 8 milioane de euro transmisa pana in 11 februarie, la care se adauga alte cereri care au mai fost elaborate in ultima luna.


In urma relatarilor din presa, europarlamentarul PSD Catalin Ivan a solicitat demisia ministrului Muncii, Mihai Seitan, pe motiv ca mentinerea in functie a actualului ministru va decredibiliza total autoritatile romane in fata institutiilor europene.


"Aici nu este vorba doar de incompetenta, ci de intentia deliberata a Guvernului de a ascunde date de interes pentru public", a spus Ivan. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 913 ori
Citeste mai multe desprece rambursari resurse ue umane