Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Castigurile mai mari de 1 milion ale bancherilor, raportate la UE

Castigurile mai mari de 1 milion ale bancherilor, raportate la UE

Castigurile mai mari de 1 milion ale bancherilor vor fi raportate autoritatilor de reglementare, care vor verifica daca regulile privind bonusurile in numerar sunt respectate, potrivit unor propuneri prezentate joi de Autoritatea Bancara Europeana (EBA).transmite Reuters.

Institutiile nationale de reglementare vor colecta anual date referitoare la castigurile bancherilor, pentru a verifica daca regulile privind bonusurile in numerar sunt respectate.

Numele bancherilor respectivi nu vor fi mentionate, iar atentia va fi concentrata pe bancile mari cu activitati transfrontaliere sau pe cele mai importante institutii financiare cu operatiuni la nivel national.

Obiectivul este de a descuraja bancherii sa isi asume riscuri excesive pentru a primi bonusuri mari.

"Datele primite de Autoritatea Bancara Europeana vor fi folosite pentru evaluarile anuale, la nivelul UE, si pentru identificarea diferentelor in functie de locul unde sunt inregistrate bancile", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Primele date anuale trebuie trimise autoritatii pana in octombrie 2011, iar acestea se vor referi la salariile si beneficiile din acest an, incasate pentru performantele din 2010.

Institutiile de reglementare din statele membre trebuie sa precizeze cati angajati din fiecare banca primesc de la un milion de euro in sus.

EBA va publica datele la nivel de tara, pentru a evidentia tendinta remuneratiilor in UE si in fiecare stat membru.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 885 ori
Citeste mai multe desprebanci ue angajati banci ue