APELURI MAI IEFTINE LA ROAMING. Vezi noile tarife

Joi, 30 Iunie 2011, ora 13:26
1799 citiri
APELURI MAI IEFTINE LA ROAMING. Vezi noile tarife

Incepand cu 1 iulie, toti operatorii care ofera servicii de roaming sunt obligati sa aplice tarife maxime pentru servicii de voce atunci cand utilizatorii proprii se afla in roaming intr-un alt stat membru UE sau in Norvegia, Islanda si Liechtenstein, in cazul planurilor tarifare de baza. 

Astfel, potrivit unui comunicat transmis joi de Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), pentru un apel efectuat in roaming nu se va percepe un tarif mai mare de 0,35 euro/minut (fara TVA), iar pentru primirea unui apel abonatii nu vor plati mai mult de 0,11 euro/minut (fara TVA).

Tariful pentru trimiterea unui mesaj text (SMS) in roaming ramane neschimbat, respectiv maxim 0,11 euro (fara TVA), in timp ce primirea unui SMS este gratuita.

"Noile tarife sunt conforme cu prevederile Regulamentului Parlamentului European si al Consiliului privind roaming-ul in retelele publice de comunicatii mobile in interiorul Comunitatii Europene, iar toti operatorii din Romania au anuntat deja ca le vor respecta", se spune in comunicat.

Aplicarea noilor tarife pentru apeluri se face automat si in mod gratuit pentru utilizatorii care au activat serviciul roaming si utilizeaza planurile tarifare de baza, adica cele carora li se aplica Eurotariful, neimplicand incheierea unui abonament suplimentar, sau alte costuri, aceste planuri tarifare putand fi combinate cu oricare alte planuri tarifare.

Aceste tarife maximale constituie plafonul pe care furnizorii sunt obligati sa il respecte in planul tarifar standard de servicii de roaming pe care il pun la dispozitia clientilor, ei putand in acelasi timp sa ofere si alte tipuri de planuri tarifare.

Potrivit ANCOM, din acest motiv, este recomandat ca utilizatorii sa analizeze oferta furnizorului propriu inainte de a pleca in calatorie, pentru a alege planul tarifar care se potriveste cel mai bine necesitatilor fiecaruia.

Comisia Europeana se afla in proces de revizuire a Regulamentului privind roamingul in retelele internationale, un nou regulament urmand sa fie dezbatut in perioada urmatoare.

Serviciul de roaming international ofera utilizatorilor posibilitatea de a-si folosi terminalul mobil (telefon, laptop etc.) atunci cand calatoresc in afara tarii.

Astfel, acestia pot sa sune si sa fie sunati, pot trimite sau primi SMS-uri sau folosi servicii de date (apeluri video, e-mail, navigare pe internet), chiar daca nu sunt in aria de acoperire a retelei furnizorului la care au abonament sau cartela. 

#apeluri roaming, #roaming, #roaming ue, #servicii de voce, #tarife roaming , #UE

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  2. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  3. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  4. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  5. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  6. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei
  7. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Bucureștiul după alegeri. Ce rămâne din trenul metropolitan: "Ne punem bețe în roate singuri. Mobilitatea nu ține cont de astfel de granițe" VIDEO