Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Angela Merkel: Moneda euro si-a pierdut credibilitatea

Angela Merkel: Moneda euro si-a pierdut credibilitatea


Liderii europeni trebuie sa restabileasca credibilitatea monedei unice prin modificarea normelor care reglementeaza UE, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, inainte de inceperea summit-ului UE.

"Moneda euro si-a pierdut credibilitatea, iar noi trebuie sa o restauram. Trebuie sa fie clar ca acceptam o integrare mai puternica intre cele 17 statele membre ale zonei euro", a mai subliniat aceasta.

Cancelarul german s-a aratat inca o data in favoarea shimbarii tratatului pentru a permite o cooperare economica mai stransa intre cei 17 membri ai zonei euro, insa a subliniat faptul ca noul tratat va fi la fel de important si pentru celelalte 10 state membre ale UE.

In plus, cancelarul german a mai precizat ca institutii precum Comisia Europeana si Curtea Europeana de Justitie ar trebui sa aiba o mai mare responsabilitate.

"Pe viitor, ne vom concentra asupra unui pachet de masuri care va aduce stabilitate Uniunii", a mai precizat aceasta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1106 ori