Turcii tac si fac: 1.300 de jihadisti ISIL ucisi in cateva zile de fortele speciale

Miercuri, 11 Mai 2016, ora 14:37
14923 citiri
Turcii tac si fac: 1.300 de jihadisti ISIL ucisi in cateva zile de fortele speciale
Foto: Wikimedia

Seful Statului Major al Turciei, generalul Hulusi Akar, sustine ca recentele operatiuni ale fortelor speciale s-au soldat cu numeroase victime din randul teroristilor Statului Islamic (ISIL/Daesh).

1.300 de luptatori jihadisti au fost ucisi in urma interventiilor militare, dupa calculele oficialilor din armata turca, informeaza ziarul Daily Sabah.

Camp de lupta

Concentrarea de trupe ale Statului Islamic in regiunea Kilis de la granita siriana i-a facut pe militarii turci din trupele speciale sa declanseze o serie de atacuri in regiune.

"In ultimele zile, pe langa atentatele sangeroase, jihadistii din Daesh au declansat atacuri asupra orasului Kilis de la granita cu Siria.

Armata turca a ucis 1.300 de teroristi si a distrus armamentul acestora, vehiculele lor si mai multe cladiri", a precizat Seful Statului Major al Turcei.

De la inceputul acestui an, orasele de frontiera ale Turciei au fost atacate in repetate randuri cu rachete si mortiere lansate de peste granita. Doar in Kilis numarul mortilor a ajuns la 20, iar cel al persoanelor ranite s-a ridicat la 70.

De la inceputul acestei luni, fortele armate ale Turciei au inceput o vasta operatiune de distrugere a depozitelor de armament ale teroristilor, pozitionate in orasele Suran, Arshak, Ikdakh si Ihtimalat, de-a lungul granitei turco-siriene.

In acest an, gruparea terorista Statul Islamic a revendicat mai multe atentate teroriste savarsite in Turcia, printre care si cel din piata Sultanahmet din Istanbul, in care si-au pierdut viata mai multi turisti straini.

Cel mai sangeros atentat din istoria Turciei s-a petrecut insa in octombrie 2015, cand doua explozii declansate in timpul unui mars de pace din Ankara au ucis 103 persoane.

#atentate Turcia, #Statul Islamic, #atacuri ISIL Turcia, #razboi Siria , #Turcia