Teroristii Statului Islamic au gasit noi rute catre Europa, unde au ordin sa comita atentate

Luni, 11 Iulie 2016, ora 17:03
5734 citiri
Teroristii Statului Islamic au gasit noi rute catre Europa, unde au ordin sa comita atentate
Foto: Flickr / quapan / CC BY 2.0

Masurile de securitate mai stricte adoptate de tarile UE si cele din vecinatatea blocului comunitar nu-i opresc din drum pe teroristii Statului Islamic, care au gasit noi rute pentru a se infiltra in regiune, dezvaluie presa turca, citand oficiali din cadrul serviciilor de securitate.

Teroristii trec, mai nou, prin Azerbaidjan, Cipru si Georgia, pentru a ajunge in Europa, unde au ordin sa comita atacuri sinucigase, informeaza cotidianul Hurriyet Daily News.

Turcia si tarile UE raman tintele favorite ale teroristilor Statului Islamic, dupa ce gruparea a ajuns sa se confrunte cu masive pierderi teritoriale si omenesti in Siria si Irak.

Serviciile de securitate turce avertizeaza ca militantii ISIL din Caucazul de Nord au primit ordin sa atace tinte din Turcia si Azerbaidjan, iar informatiile au fost confirmate si de agentiile straine de spionaj.

Oficialii de la Ankara au emis o alerta privind posibile atacuri sinucigase in cele doua tari inca din luna iunie, iar ziua de 28 a lunii trecute a fost una neagra, atentatele comise la Aeroportul International din Ankara lasand in urma 45 de morti.

Pe 30 iunie, Directoratul Serviciilor de Securitate din Turcia a emis o alerta in care mentiona riscul crescut de atentate cu masini-capcana impotriva unor cladiri oficiale din Ankara, Istanbul si orase din provincia Izmir.

Teroristii Statului Islamic au in vizor oficiali din randul minoritatii kurde, jurnalisti, militari si reprezentanti ai serviciilor de securitate, mai spun serviciile special de la Ankara.

#alerta securitate Turcia, #atentate Statul Islamic, #rute teroristi Europa , #Turcia