Ratingul OMV, supravegheat de Fitch

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 09:34
1129 citiri
Ratingul OMV, supravegheat de Fitch

Fitch Ratings a pus luni sub supraveghere ratingul "A-" al OMV pentru datoriile pe termen lung in valuta, cu perspectiva negativa, in urma anuntului privind achizitia unei participatii de 54,17% la compania Petrol Ofisi, din Turcia, pentru un miliard de euro, transmite Mediafax.

Agentia a pus sub supraveghere cu implicatii negative si ratingul "A-" al diviziei OMV Finance Limited, a anuntat Fitch.

Separat, Fitch a plasat sub supraveghere, cu perspectiva pozitiva, ratingul "BB-" al Petrol Ofisi.

Supravegherea cu implicatii negative a calificativului OMV reflecta opinia Fitch ca preluarea Petrol Ofisi ar putea slabi situatia financiara a OMV, in functie de forma de finantare a tranzactiei.

Grupul ar putea finanta preluarea pachetului de actiuni la Petrol Ofisi prin vanzarea de obligatiuni sau o emisiune de drepturi si lasa deschise toate optiunile in acest sens, a declarat, luni, directorul general al OMV, Wolfgang Ruttenstorfer.

El a adaugat ca OMV vrea sa-si pastreze ratingul pentru imprumuturi si, din acest motiv, nu exclude actiunile ca forma de finantare.

Potrivit Fitch, daca OMV va finanta mare parte din tranzactie prin emiterea de actiuni, atunci grupul si-ar putea pastra ratingurile actuale.

In schimb, ratingurile OMV ar putea fi retrogradate cu o treapta daca preluarea Petrol Ofisi va fi finantara in cea mai mare parte prin imprumuturi.

OMV viza de peste un an preluarea companiei turcesti, dar planurile au fost intarziate din cauza unei dispute legate de taxe dintre proprietarul Petrol Ofisi, holdingul Dogan, si guvernul turc.

#omv, #fitch, #rating, #petrol, #ofisi , #Turcia

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0002

1 USD = 4.5625 RON

-0.0170
  1. Revoluție în energie anunțată de China! Beijingul susține că a găsit modalitatea de a renunța la combustibilii fosili
  2. Soarta celui mai mare combinat din țară atârnă de un fir de ață. „Pentru muncitori, situația este îngrijorătoare, dar speranțe există”
  3. Cum rămâne cu pensiile pentru grupe de risc și condiții grele. Ajutoarele și compensațiile pe care le vor primi vârstnicii în 2025
  4. Semnalele care anunță o posibilă mare criză economică, asemănătoare celei din 1930. Cum să te pregătești pentru „furtună". Economist: „Trebuie să avem o strategie"
  5. Polonezii, supărați că ouăle românești sunt importate peste producția internă. Cum a reușit România să depășească la raft fermierii din Polonia
  6. Ungaria vrea gaz românesc din Marea Neagră: "Va fi singura sursă nouă din regiune". Replica ministrului Burduja
  7. Taximetriștii câștigă „războiul” cu Uber și Bolt: După 10 ani de proteste, ultimele promisiuni și sancțiunile ANAF împing românii înapoi în mașinile galbene
  8. Statul vrea să controleze o firmă înființată de un gigant al petrolului din Rusia și care a trecut prin mâinile unui fugar moldovean. Legătura cu companiile strategice din România
  9. România face front comun cu liderii europeni la Bruxelles pentru „Reînarmarea Europei”. „Continuăm construcţia de autostrăzi şi spitale, pentru care am alocat fonduri”
  10. Ministrul Finanțelor va prezenta Comisiei Europene noile taxe fiscale care vor fi introduse în România. De când vor intra în vigoare