Medicana Hospital din Turcia intra pe piata romaneasca

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 14:43
2714 citiri
Medicana Hospital din Turcia intra pe piata romaneasca

Medicana Hospital, una dintre cele mai mari retele de spitale private din Turcia, intra pe piata romaneasca si vrea ca la sfarsitul lunii septembrie sa inceapa constructia unei unitati spitalicesti in Bucuresti, care presupune investitii de 30 milioane dolari.

"Detinem un teren in centrul Bucurestiului unde intentionam sa construim un spital cu o suprafata de 10.000 metri patrati si cu o capacitate de 100 de paturi.

Costurile investitiei se ridica la 30 milioane de dolari, urmand sa fie create peste 500 de locuri de munca", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele consiliului de directori al Medicana Hospital, Hüseyin Bozkurt.

El a adaugat ca in acest moment se lucreaza la planul de arhitectura al proiectului si spera sa inceapa constructia spitalului la sfarsitul lunii septembrie.

Spitalul din Bucuresti va oferi servicii in domeniul cardiologiei, oncologiei, transplantului de organe si fertilizarii in vitro.

"Intentia noastra este sa atragem pacienti din tarile din Uniunea Europeana, iar din moment ce Romania este o tara membra, credem ca acest lucru nu va fi dificil", a explicat Bozkurt.

Reprezentantul grupului a aratat ca vor fi tratati atat pacienti care vor fi dispusi sa plateasca din surse proprii, cat si cei din unitatile sanitare publice, daca autoritatile vor incheia acorduri in acest sens cu Medicana.

Potrivit lui Bozkurt, grupul intentioneaza sa deschida spitale si in alte orase mari din Romania.

Infiintat in 1992, grupul Medicana opereaza in prezent sase unitati in Turcia, cu o capacitate totala de circa 800 de paturi, care ofera servicii medicale pentru 450.000 de pacienti anual.

La inceputul anului, grupul a anuntat ca are proiecte in Romania si Bulgaria, miscarea libera a pacientilor pe teritorilul UE urmand sa asigure spitalelor un flux constant de clienti.

Grupul are in vedere si extinderea in Albania, Macedonia, Bosnia-Hertegovina, Kosovo. 

#medicana, # hospital, # turcia, # piata, # romaneasca , #Turcia