Erdogan se lauda cu navele de razboi produse in Turcia si vrea sa construiasca un portavion

Marti, 04 Iulie 2017, ora 05:13
8460 citiri
Erdogan se lauda cu navele de razboi produse in Turcia si vrea sa construiasca un portavion
Foto: quwa.org

Turcia a lansat la apa o noua nava de lupta, corveta Kinaliada, iar evenimentul a reprezentat pentru presedintele Erdogan un nou prilej de a le transmite constructorilor navali din tara sa ca isi doreste foarte mult si un portavion.

"Este o prioritate pentru noi sa devenim un producator de armamemnt si nu sa actionam ca un consumator in aceasta zona", a specificat presedintele Turciei, prezent la ceremonia de lansare la apa a navei de patrulare, informeaza Hurriyet Daily News.

Corveta Kinaliada este o nava din clasa Ada, a carei constructie a inceput in 2016 si care va deveni operationala in 2020, dupa ce va trece toate etapele de testare pe mare si armamentului din dotare.

Nava are o lungime de 99,5 metri si poate indeplini misiuni de patrulare si recunoastere, misiuni de lupta la suprafata si antisubmarin ca si alte diferite tipuri de misiuni de lupta in cadrul unui razboi mai putin conventional.

"Trebuie sa oferim acelasi tratament companiilor producatoare de aramament din tara, ca si celor straine, cata vreme pot asigura produse cu caracteristici similare. Daca nu am fi urmat acest model timp de 15 ani, embargourile ascunse ne-ar fi pus in imposibilitatea de a ne apara in razboiul contra terorii", a tinut sa precizeze Recep Erdogan.

Pana acum, Turcia a lansat la apa 14 nave de razboi de productie indigena, alte 10 proiecte fiind in derulare.

"Suntem mandri de capacitatea noastra de a construi ambarcatiuni militare, in special de submarine. Turcia se numara printre cele 10 state din lume capabile sa produca integral nave de razboi. Vom ajunge sa ne producem si propriile portavioane", si-a aexprimat speranta presedintele tarii.

#industria Aparare Turcia, #nave de razboi Turcia, #Recep Erdogan, #productie armament Turcia , #Turcia

Curs valutar

1 EUR = 4.9768 RON

-0.0003

1 USD = 4.6464 RON

-0.0112
  1. Autoritățile anunță un ritm bun pe un tronson din Autostrada Moldovei. Cum arată șantierul, la trei luni de la începerea lucrărilor FOTO&VIDEO
  2. Marile exporturi ale României în 2023. Cine a cumpărat bunuri românești de 44 de miliarde de euro
  3. Ce se schimbă pentru românii care vor să cumpere vechime pentru pensie. Modificări importante de la 1 iulie
  4. Se schimbă cardurile bancare. Ce se modifică la plățile online
  5. Petro-dolarii au devenit istorie! Arabia Saudită dă o lovitură puternică dolarului american
  6. Calea ferată din România unde se va circula cu 160km/h a primit un important aviz. Județele prin care va trece traseul ei
  7. Undă verde pentru vânzarea unei bănci din România. Un grup italian își consolidează poziția pe piață
  8. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  9. Peste două tone de trufe din Gorj vor ajunge în restaurantele de lux din Europa de Vest. Cât costă un kilogram din ciupercile rare
  10. Se închide o fabrică importantă din industria alimentară. Concedierile anunțate de conducerea companiei