Premierul Ponta: Conflictele din tara nu trebuie duse la Bruxelles

Joi, 28 Iunie 2012, ora 16:17
1568 citiri
Premierul Ponta: Conflictele din tara nu trebuie duse la Bruxelles

Conflictele de acasa nu trebuie sa fie aduse la Bruxelles, a afirmat, joi, primul-ministru Victor Ponta, care a reiterat ca este dispus sa gaseasca o cale de dialog cu seful statului prin care Romania sa fie reprezentata la Consiliul European.

"Sunt dispus sa gasim o cale de dialog prin care Romania sa fie reprezentata la Bruxelles si prin care conflictele de acasa sa nu fie aduse aici, la Bruxelles.

Premierul a adaugat ca, in lipsa presedintelui, va reprezenta Romania la Summitul UE, dar ca isi doreste sa gaseasca o cale institutionala de a rezolva conflictele intre cei doi.

"Daca presedintele nu va veni azi, in baza mandatului dat de Parlament, voi reprezenta Romania la discutiile atat de importante pe teme economice, sociale, de crestere economica, voi respecta intotdeauna deciziile CCR, in acelasi timp cred ca presedintele trebuie sa respecte deciziile Parlamentului si ale Guvernului.

Imi doresc sa gasim o cale institutionala de rezolvare a conflictelor noastre si, in acelasi timp, imi doresc ca Romania sa fie implicata in deciziile fundamentale care se vor lua azi si maine pentru viitorul Europei, implicit si al nostru", a declarat Victor Ponta, care se afla la Bruxelles.

#Ponta Summit UE, #declaratii Ponta Summit, #conflict Ponta Basescu , #Summit