Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Barroso: Criza datoriilor suverane se extinde

Barroso: Criza datoriilor suverane se extinde

Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, avertizeaza ca in prezent criza datoriilor suverane in zona euro se extinde dincolo de periferia zonei euro, informeaza NewsIn.

Barroso le cere guvernelor UE sa acorde "un sprijin deplin" zonei euro. In opinia presedintelui CE, guvernele trebuie sa reevalueze Fondul European pentru Stabilitate Financiara, ca sa reduca riscul contagiunii in zona euro.

Acordul privind Fondul European pentru Stabilitate a intervenit la 21 iulie, ca raspuns la criza din Grecia, dar nu a fost ratificat inca de statele membre.

Un purtator de cuvant al Ministerului german de Finante a declarat ca tarile europene ar trebui sa se concentreze mai degraba pe ratificarea actualelor acorduri decat pe modificarea lor.

"Nu este clar cum redeschiderea dezbaterii, la numai doua saptamani dupa summit, ar contribui la calmarea pietelor", a spus purtatorul de cuvant in ceea ce ar parea sa fie o critica voalata la adresa lui Barroso.


Presedintele CE a spus guvernelor europene ca trebuie sa accelereze procedurile de aprobare pentru implementarea deciziilor (luate la summit), atfel incat sa consolidarea Fondului sa devina operationala foarte curand. El a mai spus ca evolutiile in ceea ce priveste piata obligatiunilor pentru Spania si Italia sunt "un motiv de mare ingrijorare".

Fondul de Stabilitate ar urma sa functioneze ca o companie care incearca sa mentina stabilitatea zonei euro imprumutand statelor membre 440 de miliarde de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1565 ori