Viitorul sef al Pentagonului: Putin incearca sa rupa NATO. Trebuie sa fim pregatiti sa infruntam Rusia

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 23:24
1291 citiri

Candidatul propus de presedintele-ales al SUA, Donald Trump, pentru sefia Pentagonului, generalul James Mattis, a estimat joi, in cadrul audierii la Comisia de Aparare din Senat, ca presedintele rus Vladimir Putin incearca sa rupa NATO, iar SUA trebuie sa fie pregatite sa infrunte Rusia.

"Cel mai important lucru este sa recunoastem realitatea despre ceea ce avem de gestionat in relatia cu presedinte Putin si sa recunoastem ca el incearca sa rupa Alianta Nord-Atlantica", a indicat James Mattis.

El a caracterizat Rusia drept un "competitor strategic" al SUA si "un adversar in domeniile cheie". Prin urmare, SUA trebuie sa faca pasii necesari, atat privind descurajarea militara cat si in ceea ce priveste diplomatia si economia, a apreciat in continuare generalul Mattis.

De asemenea, Mattis a mai spus ca SUA trebuie sa se pregateasca sa infrunte Rusia cu privire la comportamentul sau agresiv in domenii in care este imposibil ca Washingtonul si Moscova sa coopereze.

"Am incercat ...citeste mai departe despre "Viitorul sef al Pentagonului: Putin incearca sa rupa NATO. Trebuie sa fim pregatiti sa infruntam Rusia" pe Ziare.com

#sef Pentagon Putin NATO, #audiere James Mattis, #James Mattis viitor sef Pentagon, #Putin rupe NATO, #SUA infrunta Rusia , #Stiri International