Vicepresedintele SUA ii cere scuze lui Erdogan

Joi, 25 August 2016, ora 07:35
687 citiri

Vicepresedintele american, Joe Biden, aflat in vizita in Turcia, i-a cerut miercuri scuze presedintelui Recep Tayyip Erdogan pentru ca nu a venit mai devreme in aceasta tara dupa tentativa de lovitura de stat din luna iulie.

Biden a insistat, insa, ca Washingtonul nu va da curs solicitarii Ankarei privind extradarea clericului musulman Fetullah Gulen, in lipsa unor dovezi care sa ateste implicarea acestuia in acea tentativa de puci, transmit agentiile AFP si EFE.

Joe Biden da asigurari ca SUA vor coopera cu Turcia in cazul Gulen

"Imi cer scuze. Mi-as fi dorit sa pot veni mai devreme", i-a spus Biden lui Erdogan, la o conferinta de presa comuna dupa intrevederea avuta la Ankara.

In urma loviturii de stat ratata din 15 iulie, presedintele turc le-a reprosat aliatilor sai occidentali, in frunte cu SUA, ca nu au fost solidari cu Turcia si ca niciunul dintre ei nu a venit de atunci intr-o vizita oficiala in tara sa.

Cat despre extradarea clericului musulman Fetullah Gulen, pe ...citeste mai departe despre "Vicepresedintele SUA ii cere scuze lui Erdogan" pe Ziare.com

#Biden scuze Erdogan Turcia, #Biden Erdogan extradare Gulen , #Stiri International