Venezuela a aprobat un buget special pentru importul de hartie igienica

Joi, 23 Mai 2013, ora 08:23
1270 citiri
Venezuela a aprobat un buget special pentru importul de hartie igienica

Adunarea nationala venezueleana a votat marti seara un buget special de 79 de milioane de dolari pentru a importa hartie igienica si alte produse de igiena, in fata crizei care afecteaza aceasta tara ce adaposteste cele mai mari rezerve de hidrocarburi din lume, relateaza AFP.

Acest buget va fi folosit pentru a cumpara 39 de milioane de role de hartie igienica, 50 de milioane de servetele igienice, 10 milioane de sapunuri, 17 milioane de scutece de unica folosinta si trei milioane de tuburi de pasta de dinti.

Lipsurile din Venezuela sunt imputate controlului preturilor implementat de fostul lider al tarii Hugo Chavez in 2003.

"Am denuntat mereu strategiile de stocare si de specula si campania de teroare care s-a raspandit printre unii oameni, obligandu-i sa cumpere frenetic si compulsiv", a afirmat Jose Avila, un deputat al partidului aflat la putere.

Chavez, care a murit de cancer in martie, a lansat "revolutia bolivariana" in cei 14 ani aflati la putere, utilizand resursele de petrol pentru a finanta programe sociale si a sustine regimurile prietene din regiune.

Economia tarii este totusi afectata de lipsuri si de intreruperi regulate de energie electrica. Inflatia a atins 20 la suta anul trecut iar datoria a atins 150 de miliarde de dolari adica in jur de 50 la suta din produsul intern brut al acestei tari de 29 de milioane de locuitori.

#Venezuela import hartie igienica, #Venezuela criza hartie igienica , #Stiri International