Uniunea Europeană returnează vaccinurile Johnson & Johnson produse în Africa

Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 07:55
374 citiri
Uniunea Europeană returnează vaccinurile Johnson & Johnson produse în Africa
Vaccinurile vor fi returnate FOTO Pixabay

Uniunea Europeană a fost de acord sa returneze milioane de doze din vaccinul împotriva COVIDS-19 produs în Africa de Sud, care va opri exportul în afara continentului, a declarat joi un emisar special al Uniunii Africane, scrie AFP.

Compania sud-africană Aspen Pharmacare, care produce vaccinul Johnson & Johnson în cadrul unui contract cu gigantul farmaceutic american, va înceta, de asemenea, să trimită doze în Europa, a declarat jurnaliştilor Strive Masiyiwa, responsabil al Fondului african pentru de achiziţia de vaccinuri.

"Toate vaccinurile produse la Aspen vor rămâne în Africa şi vor fi distribuite în Africa", a spus el, adăugând că exporturile către Europa au fost "suspendate".

"Această problemă a fost corectată într-un mod foarte pozitiv" după o reuniune la Berlin între preşedintele sud-african, Cyril Ramaphosa, şi preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Europenii s-au angajat să ne dea 200 de milioane de doze

"În plus, europenii s-au angajat să ne dea 200 de milioane de doze înainte de sfârşitul lunii decembrie", a spus Strive Masiyiwa.

Acest anunţ intervine în contextul în care Africa se confruntă cu dificultăţi în vaccinarea populaţiei sale împotriva COVID-19, în special din cauza lipsei de aprovizionare şi a neîncrederii populaţiei faţă de vaccinuri.

Potrivit directorului Centrelor africane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), John Nkengasong, numărul persoanelor care au fost complet vaccinate împotriva coronavirusului pe continent este în prezent de aproximativ 2,93%.

#vaccinare, #vaccin johnson and johnson, #vaccin, #ser, #coronavirus , #Stiri International