Ungaria ameninta si Croatia ca-i va bloca aderarea la Schengen

Sambata, 19 Septembrie 2015, ora 15:46
1015 citiri

Ungaria ameninta ca poate bloca aderarea Croatiei la zona de libera circulatie Schengen, daca nu reuseste sa apere granitele externe ale blocului european, a declarat un consilier important al premierului ungar Viktor Orban.

"Daca Croatia renunta si spune 'nu', nu vreau sa apar granitele, atunci Ungaria nu poate decat sa spuna ca nu este pregatita de aderare la Schengen cand va veni momentul sa se decida asta", a spus Antal Rogan, seful cabinetului politic al lui Orban, scrie Reuters.

Cele doua tari sunt implicate intr-o disputa verbala intensa in ultimele zile, pe fondul miilor de imigranti care fug de razboi si saracie din Orientul mIjlociu si ajung in regiune in drumul lor catre Europa de vest.

"O conditie pentru intrarea in zona Schengen este ca tara sa se angajeze sa apere frontierele externe ale Europei. Daca esueaza vizibil sa faca asta, atunci nu este pregatita pentru calitatea de membru Schengen", a amenintat Rogen.

Declaratia acestuia este un ecou al unei luari de ...citeste mai departe despre "Ungaria ameninta si Croatia ca-i va bloca aderarea la Schengen" pe Ziare.com

#Ungaria amenintare Croatia Schengen, #Ungaria amenintare Romania Schengen , #Stiri International