Un medic roman din UK explica diferenta enorma din spitale: Pana si o cafea trebuie documentata

Luni, 25 Mai 2015, ora 12:22
1073 citiri
Un medic roman din UK explica diferenta enorma din spitale: Pana si o cafea trebuie documentata
Foto: Arhiva persoana a Feliciei Buruiana

Felicia Buruiana este unul dintre medicii romani care a luat decizia de a profesa in strainatate. A plecat din Romania in urma cu zece ani, iar in Anglia a gasit un sistem sanitar total diferit de al nostru.

Un sondaj INSCOP Research arata ca mai bine de 58% dintre romani cred ca medicii pleaca din tara din cauza salariilor ridicol de mici. Felicia Buruiana, care lucreaza acum la Watford General Hospital din Marea Britanie, marturiseste pentru Ziare.com ca a plecat din cauza lipsei de apreciere profesionala si a insatisfactiilor, tot profesionale, in ciuda muncii depuse.

De la pasiune la profesie

Nu si-a dorit niciodata o alta profesie decat cea de medic. Isi aminteste ca isi petrecea vacantele de vara la Spitalul Coltea, la Clinica de Chirurgie, unde statea de dimineata pana seara. In paralel cu medicina a fost pasionata si de limbi straine. Intr-un articol, jurnalistii de la The Guardian au prezentat-o ca medicul roman care vorbeste cinci limbi straine.

"Insa, in ciuda ...citeste mai departe despre "Un medic roman din UK explica diferenta enorma din spitale: Pana si o cafea trebuie documentata" pe Ziare.com

#medic roman Marea Britanie, #Felicia Buruiana Marea Britanie , #Stiri International