Un avion de vanatoare rus s-a apropiat periculos de un aparat de spionaj al SUA. Pentagonul a publicat pozele (Galerie foto)

Sambata, 24 Iunie 2017, ora 22:32
1191 citiri
Un avion de vanatoare rus s-a apropiat periculos de un aparat de spionaj al SUA. Pentagonul a publicat pozele (Galerie foto)
Foto: Facebook/U.S. European Command (EUCOM)

Pentagonul a publicat vineri fotografii cu apropierea periculoasa care a avut loc luni, in Marea Baltica, intre un avion de vanatoare rus de tip Su-27 si un aparat de spionaj apartinand SUA, informeaza EFE.

In imagini se poate vedea cum avionul rus se apropie la doar cativa metri distanta de avionul de recunoastere american de tip RC-135U.

"Din cauza apropierii la mare viteza si a controlului defectuos al aeronavei in timpul interceptarii, am apreciat ca aceasta interactiune a fost periculoasa", a indicat comandamentul din Europa insarcinat cu operatiunile americane in regiune.

Avionul de vanatoare rus, care avea arme la bord, s-a apropiat la cativa metri de avionul de recunoastere american, care survola spatiul aerian international de deasupra Marii Baltice, potrivit Pentagonului.

Avionul spion zbura la o distanta de circa 40 de kilometri de Kaliningrad, enclava rusa situata intre Polonia si Lituania.

Imaginile inregistrate din avionul american arata ca distanta dintre cele doua aparate era atat de mica incat se putea distinge silueta pilotului rus. ...citeste mai departe despre "Un avion de vanatoare rus s-a apropiat periculos de un aparat de spionaj al SUA. Pentagonul a publicat pozele (Galerie foto)" pe Ziare.com

#avion rus apropiere avion spionaj SUA, #poze Pentagon , #Stiri International