UE a anuntat cand va incepe negocierile de aderare cu Macedonia si Albania

Vineri, 29 Iunie 2018, ora 15:20
1038 citiri
UE a anuntat cand va incepe negocierile de aderare cu Macedonia si Albania
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii statelor membre UE au fost de acord sa deschida discutiile privind aderarea Macedoniei si Albaniei la Blocul comunitar pana la sfarsitul anului 2019, cu conditia ca cele doua state balcanice sa progreseze in adoptarea reformelor judiciare si anticoruptie.

Liderii UE au afirmat printr-un comunicat ca vor analiza progresul Albaniei si Macedoniei in 2019, urmand sa deschida discutiile privind aderarea acestora pana la sfarsitul anului viitor.

Franta si Olanda au cerut mai mult progres din partea celor doua state, in pofida sustinerii celorlalte membre UE, relateaza Reuters.

Serbia, Macedonia, Albania, Bosnia si Hertegovina, Muntenegru si Kosovo au facut demersuri pentru a initia negocierile de aderare la Uniunea Europeana.

In timp ce Serbia si Muntenegru inca poarta discutii privind aderarea, Albania, care este deja membra NATO, si Macedonia, care a ajuns recent la un acord cu Grecia privind schimbarea numelui, au obtinut sustinerea Comisiei Europene, care a recomandat deschiderea negocierilor.

#Macedonia Albania aderare UE , #Stiri International