Turcia ne minte? Gazduieste mult mai putini refugiati decat pretinde, dar vrea bani mai multi

Vineri, 11 Martie 2016, ora 15:19
779 citiri
Turcia ne minte? Gazduieste mult mai putini refugiati decat pretinde, dar vrea bani mai multi
Foto: Arhiva Ziare.com

Un articol de presa a starnit o noua controversa legata de Turcia si cati refugiati sirieni sunt acolo in acest moment. Potrivit unor voluntari care se ocupa cu ajutorarea imigrantilor din Turcia, numarul acestora este mult mai mic decat cel declarat de autoritati.

Conform statisticilor oficiale ale Guvernului de la Ankara, in Turcia s-ar afla in acest moment 2,7 milioane de imigranti din Siria.

Un articol aparut intr-o revista online, scris de un actual si un fost voluntar pentru ajutorarea refugiatilor, sustine ca dintre cei inregistrati ca traiesc in Turcia unii ar fi plecat deja in tari din Uniunea Europeana, in timp ce altii ar fi fost inregistrati de mai multe ori, relateaza The Independent.

Intrebari despre numarul real al transfugilor din Turcia au fost ridicate intr-un articol publicat pe site-ul The Balkanist, cu titlul "Disparitia misterioasa a refugiatilor din Turcia".

In material sunt prezentate cifre care arata ca aproximativ 880.000 de imigranti au ajuns in ...citeste mai departe despre "Turcia ne minte? Gazduieste mult mai putini refugiati decat pretinde, dar vrea bani mai multi" pe Ziare.com

#Turcia minte refugiati, #Turcia refugiati sirieni, #Turcia UE refugiati , #Stiri International