Tsipras ataca: Sa nu ucida democratia in locul in care s-a nascut. Ramanem calmi in fata santajului

Luni, 29 Iunie 2015, ora 23:58
863 citiri
Tsipras ataca: Sa nu ucida democratia in locul in care s-a nascut. Ramanem calmi in fata santajului
Foto: Arhiva Facebook/Alexis Tsipras

Premierul grec Alexis Tsipras a facut luni seara, intr-un interviu televizat, apel la cetateni sa respinga cu toata puterea lor propunerile creditorilor externi in cadrul referendumului ce va avea loc pe 5 iulie.

Totodata, Tsipras le-a transmis sa nu-i creada pe cei care spun ca daca rezultatul va fi negativ Grecia va fi data afara din zona euro.

"Nu cred ca planul lor este sa scoata Grecia afara din zona euro, ci sa ucida din fasa ideea ca in Europa ar putea fi aplicate politici diferite", a spus Tsipras, potrivit The Telegraph.

Grecia ameninta UE cu justitia: Statutul nostru de membru nu este negociabil!

El le-a transmis grecilor ca, cu cat va fi mai decisiv votul lor impotriva acordului cu creditorii, cu atat ii vor da lui o pozitie de negiciere mai puternica.

Premierul elen a contrazis si declaratiile liderilor europeni care au spus ca grecii au plecat de la masa negocierilor, sustinand ca "oferta" a fost "accepta sau pleaca".

Grecia nu va plati maine niciun euro ...citeste mai departe despre "Tsipras ataca: Sa nu ucida democratia in locul in care s-a nascut. Ramanem calmi in fata santajului" pe Ziare.com

#Tsipras apel vot referendum, #Tsipras interviu inainte faliment Grecia , #Stiri International