Trump face un pas inapoi. Renunta la planul de a colabora cu Rusia in securitatea cibernetica, dupa ce a fost criticat dur

Luni, 10 Iulie 2017, ora 08:50
1222 citiri

Presedintele American Donald Trump pare ca renunta la planurile discutate la summitul G20 cu omologul sau rus Vladimir Putin privind o unitate de securitate informatica in comun cu Moscova. Propunerea sa initiala a fost criticata dur de republicani, care i-au atras atentia presedintelui ca Rusia nu este de incredere.

Duminica, Trump a minimalizat ideea unitatii comune, aparuta in timpul discutiilor cu Putin de la summitul G20, de la Hamburg, din Germania, relateaza Reuters.

"Faptul ca presedintele Putin si cu minte au discutat despre o unitate de securitate informatica nu inseamna ca eu cred ca se poate intampla. Nu se poate", a scris Trump pe Twitter.

The fact that President Putin and I discussed a Cyber Security unit doesn't mean I think it can happen. It can't-but a ceasefire can,& did!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 10, 2017

El a notat apoi ca un acord cu Rusia privind incetatea focului in Siria "poate s-a intamplat".

Duminica dimineata, Trump a scris pe Twitter ca el si presedintele rus Vladimir Putin au discutat despre formarea unei "unitati impenetrabile de securitate informatica" pentru a se ocupa de chestiuni precum riscul unei ingerinte informatice in alegeri.

Ideea a fost criticata dur de mai multi colegi de partid ai lui Trump, care s-au intrebat de ce ar colabora Statele Unite cu Rusia dupa ce Moscova ar fi incercat sa influentee alegerile din 2016.

"Nu este cea mai proasta idee pe care am auzit-o vreodata, dar este destul de aproape", a spus senatorul Lindsey Graham, din Carolina de Sud.

Ash Carter, care a fost secretar al Apararii in administratia fostului presedinte democrat, Barack Obama, a subliniat pentru CNN: "Este ca si cum tipul care ti-a jefuit casa ti-ar propune un grup de lucru privind jafurile".

Senatorul republican John McCain a inteles dorinta lui Trump de a trece peste dispute si a colabora cu Rusia, dar a insistat ca "trebuie sa fie platit un pret".

"Nu a fost nicio pedeapsa", a spus McCain, care conduce Comisia pentru Servicii Armate a Senatului. "Vladimir Putin (...), a scapat, practic, cu tentativa de schimbare a rezultatului (...) alegerilor noastre", a adaugat el.

Liderul grupului democrat din Comisia pentru Informatii a Camerei Reprezentantilor, Adam Schiff, a apreciat ca Rusia nu este un partener credibil in securitatea informatica.

"Daca aceasta este cea mai buna aparare pentru alegerile noastre, mai bine am trimite direct urnele la Moscova", a adaugat el. ...citeste mai departe despre "Trump face un pas inapoi. Renunta la planul de a colabora cu Rusia in securitatea cibernetica, dupa ce a fost criticat dur" pe Ziare.com

#Donald Trump Vladimir Putin, #Rusia SUA colaborare cibernetica , #Stiri International