Trump a fost refuzat: Amiralul pe care il voia consilier de securitate ramane la Abu Dhabi

Vineri, 17 Februarie 2017, ora 07:34
839 citiri
Trump a fost refuzat: Amiralul pe care il voia consilier de securitate ramane la Abu Dhabi
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Amiralul in retragere Robert Harward, nominalizat de presedintele american Donald Trump pentru functia de consilier pentru securitate nationala, dupa demisia lui Michael Flynn, a respins oferta.

Un oficial de la Casa Alba a explicat ca Harward a invocat angajamente financiare si de familie, insa presa americana scrie ca problema a fost ca amiralul voia sa isi aduca propria echipa.

Harward a declarat pentru Associated Press ca Administratia Trump a fost "foarte deschisa" la nevoile sale, "atat pe plan profesional, cat si personal". "Este pur si simplu o chestiune personala", a dat asigurari fostul militar, care traieste in prezent in Abu Dhabi, unde lucreaza ca director pentru compania americana Lockheed Martin.

Intrebat daca a cerut sa isi aduca propria echipa in Consiliul National de Securitate, el a raspuns: "Cred ca presedintele trebuie sa va spuna acest lucru".

Anuntul a venit la cateva ore dupa ce Trump a negat vehement informatiile aparute in presa potrivit carora Casa Alba este in haos, insistand ca administratia sa functioneaza ca "o masinarie bine unsa".

Iata cine este Robert Harward, membru al trupelor speciale ale Marinei SEAL si fost adjunct al Comandamentului Central al Statelor Unite.

In prezent, in cursa se mai afla Keith Kellogg, care asigura si interimatul, si David Petraeus.

Michael Flynn a demisionat, luni, din pozitia de consilier pentru securitate nationala, dupa ce presa americana a dezvaluit ca a discutat in repetate randuri cu ambasadorul rus de la Washington. O asemenea discutie a avut loc chiar dupa ce Barack Obama a anuntat implementarea unor noi sanctiuni si a expulzat 35 de diplomati rusi din Statele Unite. Donald Trump a aparat insa relatiile lui Flynn cu rusii.

Trump mai pierde un om de baza: A angajat un imigrant ilegal si se pare ca-si batea sotiaTrump, un pericol pentru securitatea nationala: A purtat discutii clasificate in vazul tuturor ...citeste mai departe despre "Trump a fost refuzat: Amiralul pe care il voia consilier de securitate ramane la Abu Dhabi" pe Ziare.com

#Trump refuzat consilier securitate , #Stiri International