Trei milioane de oameni la maratonul de la New York. Mobilizare masiva a fortelor de securitate, dupa atentatul recent

Duminica, 05 Noiembrie 2017, ora 12:17
786 citiri
Trei milioane de oameni la maratonul de la New York. Mobilizare masiva a fortelor de securitate, dupa atentatul recent
Foto: Facebook New York marathon

Peste 50.000 de persoane vor participa la maratonul de la New York, care se va desfasura duminica si pentru care au fost luate masuri sporite de securitate, la cinci zile dupa atentatul comis de Sayfullo Saipov.

Peste 2,5 milioane de spectatori sunt asteptati pe strazile din New York, starturile urmand sa fie esalonate, in functie de categorii.

Primarul Bill de Blasio a anuntat mentinerea cursei inca de miercuri, a doua zi dupa atentatul soldat cu opt morti si 12 raniti in Manhattan.

"Mergem inainte si asteptam cu nerabdare maratonul. Vom lua masuri de securitate suplimentare pentru acesta", a spus el.

Un numar record de masini ale politiei si camioane umplute cu nisip vor fi pozitionate de-a lungul parcursului.

NYPD a sporit numarul patrulelor si a tragatorilor de elita. Mii de agenti in uniforme si in civil, sute de agenti formati pentru lupta contra terorismului, vor fi stationati de-a lungul parcursului, care incepe la Fort Wadsworth in Staten Island si se incheie la Central Park in Manhattan.

Agenti speciali vor fi echipati cu dispozitive de detectare a radiatiilor, iar caini dresati vor cauta explozibil. De asemenea, vor fi mai multe elicoptere care vor supraveghea buna desfasurare a competitiei.

Serviciile federale vor proteja locuri strategice precum aeroporturile Kennedy si LaGuardia.

La startul de duminica se vor afla si invingatorii din 2016, Ghirmay Ghebreslassie din Eritreea si Mary Keitany, din Kenya.

Trump cere pedeapsa cu moartea pentru autorul atacului din New York ...citeste mai departe despre "Trei milioane de oameni la maratonul de la New York. Mobilizare masiva a fortelor de securitate, dupa atentatul recent" pe Ziare.com

#maraton New York conditii securitate , #Stiri International