Tensiunile intre Coreea de Sud si Coreea de Nord continua: Seulul acuza Phenianul de ipocrizie

Duminica, 23 August 2015, ora 13:53
888 citiri
Tensiunile intre Coreea de Sud si Coreea de Nord continua: Seulul acuza Phenianul de ipocrizie
Foto: Flickr/Peter Stevens

Coreea de Sud si Coreea de Nord si-au reluat, duminica, negocierile incepute cu o zi inainte pentru evitarea unui conflict armat, insa Seulul a acuzat Phenianul de subminarea discutiilor, procedand la noi desfasurari de armament naval si terestru.

Ministerul Apararii sud-coreean a declarat ca Phenianul si-a dublat unitatile de artilerie la frontiera si a dislocat 50 de submarine de la bazele lor militare, relateaza AFP.

"Coreea de Nord adopta o atitudine ipocrita in timp ce discutiile continua", a declarat un oficial al ministerului sud-coreean.

Negocierile au fost reluate in satul de la frontiera Panmunjom, unde a fost semnat acordul de incetare a focului dupa razboiul din 1950-1953. Discutiile au fost suspendate dupa zece ore de negocieri fara niciun rezultat care s-au incheiat in noaptea de sambata spre duminica.

In opinia analistilor, continuarea negocierilor reprezinta un semnal pozitiv. Presedintia sud-coreeana a afirmat ca ...citeste mai departe despre "Tensiunile intre Coreea de Sud si Coreea de Nord continua: Seulul acuza Phenianul de ipocrizie" pe Ziare.com

#tensiuni Corei, #conflict armat Corei, #razboi Corei, #razboi Creea Nord Sud , #Stiri International