Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Televiziunile din R. Moldova sunt obligate sa transmita cel putin 4 ore in limba romana

Televiziunile din R. Moldova sunt obligate sa transmita cel putin 4 ore in limba romana

In Republica Moldova s-au votat, joi, modificarile Codului Audiovizualului. Proiectul, in favoarea caruia au votat 79 de parlamentari, obliga toate posturile de televiziune sa transmita 30% de produs autohton in prime-time, iar cel putin 4 ore trebuie sa fie in limba romana.

De asemenea, radiodifuzorii privati nu vor avea dreptul sa utilizeze semnalele de identificare video si audio ale altor radiodifuzori, arata Deschide.md.

Au fost insa retrase modificarile art. 9 privind retransmisia emisiunilor numai din tarile care au ratificat Conventia europeana cu privire la televiziunea transfrontaliera, ca urmare a obiectiilor transmise de expertii CoE.

Proiectul mai prevede majorarea amenzilor pentru radiodifuzori. De la amenda maxima de pana acum, de 5.400 de lei, se poate ajunge pana la 30.000 de lei. Cea mai dura sanctiune ramane retragerea licentei de emisie si este aplicata in cazul unor abateri grave si repetate, mai arata sursa citata.

Proiectul a fost votat in prima lectura pe data de 3 iulie 2016. Proiectul a fost expertizat de OSCE si Consiliul Europei. Avizul pentru proiect este pozitiv.

Scopul proiectului este stimularea productiei autohtone, respectiv sporirea numarului locurilor de munca si a calificarii jurnalistilor, stabilirea unor reguli clare pentru radiodifuzori si excluderea posibilitatilor de abuz din partea autoritatii nationale de reglementare in domeniul Audiovizualului. De asemenea, se doreste stabilirea unui mecanism care va permite masurarea eficace si corecta a audientei.

Citeste si:

Dodon cere ca limba rusa sa fie din nou obligatorie in scolile din Moldova

Igor Dodon a inlocuit limba romana cu cea moldoveneasca pe site-ul presedintiei ...citeste mai departe despre "Televiziunile din R. Moldova sunt obligate sa transmita cel putin 4 ore in limba romana" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 784 ori