Stiglitz: SUA se "recupeaza anemic"

Vineri, 06 August 2010, ora 17:28
1437 citiri
Stiglitz: SUA se "recupeaza anemic"

Economia Statelor Unite se confrunta cu o "recuperare anemica", iar executivul va trebui sa pregateasca un nou program de masuri de stimulare, a declarat Joseph E. Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie, intr-un interviu pentru Bloomberg, preluat de Mediafax.

"Administratia Obama a riscat mult si nu pare sa dea rezultate. Recuperarea este atat de slaba incat nu poate genera suficiente slujbe pentru nou intratii pe piata muncii, daramite pentru cei 15 milioane de americani care nu au un loc de munca", a afirmat Stiglitz intr-un interviu pentru postul de televiziune Bloomberg TV.

Statele Unite au nevoie de un al doilea program de stimulare a economiei, a adaugat Stiglitz, care a ocupat in trecut si postul de economist-sef la Banca Mondiala.

"Trebuie sa fie mai bine formulat. Trebuie sa vizeze mai mult investitiile profitabile, educatia, infrastructura, tehnologia.

Daca faci acest tip de investitii, datoria pe termen lung va fi mai mica, iar cresterea economica mai mare", a adaugat el. Avansul economic al SUA a incetinit in trimestrul al doilea la 2,4%, de la 3,7% in primele trei luni.

"Aceasta este o recuperare anemica si va ramane, probabil, anemica", a afirmat Stiglitz.

Rezerva Federala a SUA a mentinut, incepand din decembrie 2008, dobanda de politica monetara la nivelul minim record de 0-0,25% pentru a sustine cresterea economica. 

#economia, #stiglitz, #sua , #Stiri International