Statul Islamic planuia noi atentate in Europa, arata mii de documente confiscate de la jihadisti

Marti, 29 Noiembrie 2016, ora 13:49
1098 citiri
Statul Islamic planuia noi atentate in Europa, arata mii de documente confiscate de la jihadisti
Foto: Arhiva Ziare.com

Un numar urias de documente confiscate in Siria de la "soldati" ai Statului Islamic dezvaluie mii de comploturi ale jihadistilor de a comite atentate in Europa si in alte zone ale lumii, a declarat un comandant britanic aflat in teatrul de razboi.

Peste 10.000 de documente, dar si o cantitate impresionanta de date digitale, au fost confiscate dupa ce Statul Islamic a fost inlaturat din orasul Manbij, nordul Siriei, in luna august, potrivit generalului britanic Rupert Jones, citat de Sky News.

"Daca vrem ca Marea Britanie sa fie in siguranta, trebuie sa ne ocupam de Daesh (acronim al Statului Islamic - n.red.) ", a aratat oficialul.

Generalul a spus ca jihadistii puneau la cale numeroase "operatiuni externe" din interiorul Califatului, mai ales din fieful Raqqa, precum si din Manbij.

" (Aceste orase - n.red.) erau niste huburi cheie pentru operatiuni externe. Exista o cantitate uriasa de intelligence, documente si materiale electronice care a fost analizata si care indica ...citeste mai departe despre "Statul Islamic planuia noi atentate in Europa, arata mii de documente confiscate de la jihadisti" pe Ziare.com

#Statul Islamic atacuri Europa, #Statul Islamic atentate Europa , #Stiri International