Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale din cauza lipsei progreselor

Joi, 18 Iunie 2020, ora 06:51
839 citiri
Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale din cauza lipsei progreselor

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a decis sa retraga Statele Unite de la negocierile cu oficialii Uniunii Europene referitore la taxarea servicilor digitale, dupa ce nu au reusit sa obtina niciun fel de progres, a declarat miercuri reprezentantul american pentru Comert, Robert Lighthizer, citat de Reuters.

Lighthizer le-a spus parlamentarilor din SUA ca el inca crede ca este necesar un regim international pentru impozite, dar ca discutiile cu tarile europene nu s-au dovedit fructuoase.

"Nu faceam niciun progres, iar secretarul a luat decizia ca ... mai degraba decat sa esueze de la sine, mai bine sa spunem ca nu mai suntem implicati in negocieri", a spus el in timpul unei audieri in comisia pentru fiscalitate.

Un purtator de cuvant al Trezoreriei nu a dorit sa comenteze.

Comentariile lui Lighthizer marcheaza prima confirmare oficiala a unei informatii publicate anterior de publicatia Financial Times, potrivit careia Mnuchin a cerut suspendarea discutiilor, intr-o scrisoare din 12 iunie adresata unor oficiali de top din Franta, Spania, Marea Britanie si Italia.

Lighthizer a lansat in aceasta luna investigatii pentru a determina daca taxele pe servicii digitale care sunt adoptate sau luate in considerare de 10 tari - Austria, Brazilia, Republica Ceha, Uniunea Europeana, India, Indonezia, Italia, Spania, Turcia si Marea Britanie - reprezinta practici comerciale neloiale. Daca se va constata acest lucru, guvernul SUA ar putea impune noi tarife.

Washingtonul a initiat anterior actiuni impotriva Frantei pentru taxa pe servicii digitale, dar ulterior Franta a fost de acord cu suspendarea colectarii, in timp ce tarile Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) au elaborat o abordare mai standardizata.

Unele tari considera ca taxarea serviciilor digitale este o modalitate de a obtine venituri din operatiunile locale ale companiilor mari de tehnologie, cum ar fi Google si Facebook. Criticii sustin ca firmele profita enorm de pe pietele locale, dar au contributii infime la bugetul de stat.

Spania insista ca taxa pe serviciile digitale pe care o analizeaza nu face discriminari in functie de tara si ca se va aplica companiilor indiferent de locul in care acestea isi au sediul. ...citeste mai departe despre "Statele Unite s-au retras de la negocierile cu UE privind taxarea serviciilor digitale din cauza lipsei progreselor" pe Ziare.com

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
#SUA, #Europa, #negocieri , #Stiri International