Sputnik: America reintroduce armele nucleare intr-un Game of Thrones global

Duminica, 21 Iunie 2015, ora 12:56
913 citiri
Sputnik: America reintroduce armele nucleare intr-un Game of Thrones global
Foto: Arhiva Ziare.com

Avansul pe care l-a luat NATO catre granitele Rusiei, alaturi de faptul ca SUA isi incordeaza muschii in Europa, rezulta in ceea ce ziarul german Suddeutsche a numit intimidare nucleara.

In urma cu cinci ani, liderii Rusiei si ai Statelor Unite au semnat un tratat care obliga ambele tari sa isi reduca numarul de focoase nucleare pentru sistemele de livrare si sa limiteze cantitatea acestor sisteme de livrare, printre care se numarau si rachetele balistice intercontinentale, scrie grupul rus de presa controlat de Moscova, Sputnik.

Cu un an inainte, presedintele american Barack Obama promitea sa "continue relatiile constructive cu Rusia pe probleme de interes comun" si, in special, sa promoveze o lume fara cele mai distrugatoare arme din istorie.

"Asadar, astazi, afirm clar si cu convingere angajamentul Americii sa caute pacea si securitatea unei lumi fara arme nucleare", promitea Obama in 2009.

Tratatul ar fi trebuit sa conduca lumea in directia corecta si chiar a reusit sa ...citeste mai departe despre "Sputnik: America reintroduce armele nucleare intr-un Game of Thrones global" pe Ziare.com

#Rusia NATO nuclear, #SUA arme nucleare, #Rusia arme nucleare , #Stiri International