Spionajul e o dovada de ipocrizie din partea SUA? Cum raspunde Barack Obama (Video)

Duminica, 15 Februarie 2015, ora 17:19
1132 citiri
Spionajul e o dovada de ipocrizie din partea SUA? Cum raspunde Barack Obama (Video)
Foto: Re/Code

Presedintele american Barack Obama a incercat sa explice, folosind o metafora din sport, faptul ca infiltrarea serviciilor secrete din SUA in alte tari nu este un lucru ipocrit, iar atacul hackerilor nord-coreeni asupra companiei Sony reprezinta o dovada in acest sens.

"E ca la baschet, in sensul in care nu exista o linie clara intre aparare si atac, jucatorii merg tot timpul dintr-o parte in alta", a spus seful celui mai puternic stat din lume, intr-un interviu acordat publicatiei Re/Code.

Intrebat despre momentul in care manevrele ofensive au depasit limita, Obama a precizat: "nu am sa te mint, aceasta e o dezbatere pe care o purtam si noi, la nivel intern".

Insa el a insistat ca spionajul american este diferit fata de cel realizat de alte state, unde serviciile secrete pur si simplu fura informatii.

"Cea mai mare parte a muncii (spionilor - n.red.) se invarte in jurul amenintarilor care vin din partea persoanelor fizice, iar terorismul este un domeniu ...citeste mai departe despre "Spionajul e o dovada de ipocrizie din partea SUA? Cum raspunde Barack Obama (Video)" pe Ziare.com

#Obama spionaj America, #Obama spionaj SUA , #Stiri International