Țara europeană care introduce curse gratuite cu trenul, pe fondul creșterii prețurilor la energie și combustibil

Joi, 14 Iulie 2022, ora 23:30
793 citiri
Țara europeană care introduce curse gratuite cu trenul, pe fondul creșterii prețurilor la energie și combustibil
Spania va face unele curse scurte și medii cu trenul gratuite FOTO Renfe

Preturile transportului public pentru serviciile de stat din Spania au fost deja reduse la jumatate, ca raspuns la cresterea rapida a ratelor de energie si inflatie. Acum, guvernul a anuntat reduceri suplimentare de 100%.

Incepand cu luna septembrie, pasagerii vor putea calatori gratis cu diferite trenuri operate de reteaua publica de trenuri Renfe, potrivit CNN.

Prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez a anuntat ca biletele cu mai multe calatorii pentru trenurile operate de serviciile publice ale retelei Cercanias, Rodalies si Media Distance (echivalent cu calatoriile locale si pe distanta medie) vor fi gratuite de la 1 septembrie pana la sfarsitul anului.

Masura exclude biletele pentru o singura calatorie sau calatoriile pe distante lungi, potrivit postului public TVE. Biletele cu mai multe calatorii includ minimum 10 calatorii dus-intors.

Economisirea banilor si protectia mediului

"Aceasta masura incurajeaza la maximum utilizarea acestui tip de transport public colectiv pentru a garanta naveta zilnica necesara cu un mijloc de transport sigur, fiabil, confortabil, economic si durabil, pe fondul circumstantelor extraordinare ale cresterii constante a preturilor la energie si combustibil", a declarat Ministerul Spaniol al Transporturilor intr-un comunicat.

Schema Renfe a fost anuntata la scurt timp dupa ce guvernul spaniol s-a angajat sa reduca cu 50% taxele de transport public de stat. ...citeste mai departe despre "Tara europeana care introduce curse gratuite cu trenul, pe fondul cresterii preturilor la energie si combustibil" pe Ziare.com

#spania, #scumpiri energie, #trenuri spania , #Stiri International