Secretarul general al NATO: Apararea noastra va fi mai buna daca recrutam si femei

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 19:04
963 citiri
Secretarul general al NATO: Apararea noastra va fi mai buna daca recrutam si femei
Foto: Facebook/Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, miercuri, ca securitatea aliatilor s-ar imbunatati daca ar include femei in conditii de egalitate in institutiile de aparare si in armatele nationale, domeniu in care au avut loc progrese, dar unde mai este inca de parcurs "un drum lung".

"NATO va fi o alianta mai buna, vom avea o aparare mai buna, vom lua decizii mai bune, atunci cand vom fi capabili sa recrutam atat barbati, cat si femei", a declarat Stoltenberg intr-un interviu cu un grup redus de reprezentanti ai presei, transmite EFE.

Stoltenberg, care pe cand era prim-ministru al Norvegiei a numit femei in postul de ministru al Apararii si a prezidat anterior o comisie guvernamentala despre felul in care barbatii pot contribui la egalitatea in drepturi a femeilor, a insistat ca NATO "trebuie sa joace un rol in promovarea egalitatii de gen".

"Sunt fericit sa vad ca in NATO facem progrese, inca mai avem un drum lung de parcurs, dar la ultima reuniune a ministrilor Apararii (din februarie - n.red.), 25% dintre ministri erau femei si acest lucru nu s-a mai intamplat niciodata in trecut. Cu cativa ani in urma acest lucru era inimaginabil", a comentat Stoltenberg.

"NATO este o organizatie care obisnuia sa fie controlata complet de catre barbati (...) In anii 1950 si 1960, daca priviti fotografiile, se puteau vedea doar barbati asezati care fumau trabucuri", a glumit politicianul norvegian. In prezent, circa 40% dintre angajatii Aliantei Nord-Atlantice sunt de sex feminin, desi nu sunt tot atat de multe femei in functiile de conducere, a recunoscut el. ...citeste mai departe despre "Secretarul general al NATO: Apararea noastra va fi mai buna daca recrutam si femei" pe Ziare.com

#Jens Stoltenberg femei NATO, #Jens Stoltenberg NATO , #Stiri International