Schulz ameninta sa taie subventiile tarilor care nu vor sa primeasca refugiati: Cand vine vorba de bani, toti sunteti "Da, va rog"

Marti, 13 Iunie 2017, ora 23:35
918 citiri
Schulz ameninta sa taie subventiile tarilor care nu vor sa primeasca refugiati: Cand vine vorba de bani, toti sunteti "Da, va rog"
Foto: Facebook/ Martin Schulz

Fostul presedinte al Parlamentului European Martin Schulz a avertizat tarile care refuza sa primeasca refugiati ca, daca va ajunge cancelar al Germaniei in urma alegerilor din acest an, va face presiuni pentru stoparea subventiilor acordate acestor state.

"Cu mine cancelar, nu vom accepta ca solidaritatea ca principiu sa fie pusa sub semnul intrebarii", a spus Schulz marti, citat de Politico.

Candidatul social-democratilor pentru functia de cancelar, la alegerile din septembrie, a spus ca afluxul de refugiati pe continent, in ultimii ani, "nu a fost o problema germana, ci o provocare europeana".

Comentariile sale vin in ziua in care Comisia Europeana a votat lansarea unei proceduri de infringement pentru Ungaria, Polonia si Cehia, pentru ca au refuzat categoric sa primeasca refugiati din Italia si Grecia.

In anul 2015, a fost convenit un plan prin care 160.000 de solicitanti de azil din cele doua tari sud-europene sa fie relocati pe continent.

Printre liderii est-europeni care au fost insa impotriva acestei masuri s-a numarat si premierul maghiar Viktor Orban, care a transmis luni Parlamentului de la Budapesta ca tara sa "nu va ceda santajului de la Bruxelles si respingem cota obligatorie de relocare".

Insa Martin Schulz i-a raspuns taios liderului de la Budapesta.

"Dl Orban spune 'Asta este o problema germana'. Sa fie foarte clar: Cand vine vorba despre politica agricola, toti sunt 'Da, va rog'. Cand vine vorba despre subventii, toti sunt 'Da, va rog'. Si cand vine vorba despre solidaritate cu politica refugiatilor, este 'Nu, multumim' - asta este nu este acceptabil", a transmis fostul presedinte al Parlamentului European.

Polonia si Ungaria sunt printre tarile care primesc cele mai mari fonduri UE, in timp ce Germania este un contribuitor net pentru blocul european.

Comisia Europeana ne cere sa primim mai repede refugiatii. Cati au ajuns pana acum in RomaniaCati refugiati trebuie sa mai primeasca Romania, potrivit planului - suntem departe de tinta ...citeste mai departe despre "Schulz ameninta sa taie subventiile tarilor care nu vor sa primeasca refugiati: Cand vine vorba de bani, toti sunteti "Da, va rog"" pe Ziare.com

#Schulz taiere subventii tari refugiati, #Ungaria refugiati, #Viktor Orban refugiati , #Stiri International