Rusii se tem de un conflict militar cu NATO, dar nu cred ca va avea loc

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 16:35
1333 citiri
Rusii se tem de un conflict militar cu NATO, dar nu cred ca va avea loc
Foto: The Economist

Majoritatea rusilor considera ca sansele izbucnirii unui conflict militar intre tara lor si statele vestice sunt foarte mici, arata rezultatele unui sondaj publicat recent la Moscova.

Astfel, 61% dintre cetatenii rusi cred ca izbucnirea conflictului este putin probabila, iar 14% exclud complet aceasta posibilitate, arata rezultatele sondajului, preluate de Voice of Russia.

Doar 16% considera ca un conflict militar cu Vestul este posibil, in timp ce 9% sunt indecisi. Cu toate acestea, 62% cred ca tara lor are motive sa se teama de tarile membre NATO, in timp ce 44% considera ca statele membre NATO sunt cele care ar trebui sa se teama de Rusia.

Cat de frica le e romanilor de un razboi cu Rusia - sondaj IRES

Aproape jumatate dintre respondenti (48%) afirma ca repetarea Razboiului Rece ar fi o amenintare la adresa tarii lor, in timp ce 40% considera contrariul.

Numarul celor care sustin ca Rusia are o mare influenta la nivel mondial a crescut de la 51% in 2011, la 70% in ...citeste mai departe despre "Rusii se tem de un conflict militar cu NATO, dar nu cred ca va avea loc" pe Ziare.com

#conflict Rusia NATO, #sondaj Rusia razboi , #Stiri International