Rusii au interceptat o aeronava americana ce zbura deasupra Marii Negre

Marti, 30 Ianuarie 2018, ora 07:44
895 citiri

Un avion de vanatoare rus de tipul Su-27 a interceptat, luni, o aeronava americana de supraveghere ce efectua un zbor deasupra Marii Negre, a anuntat Ministerul Apararii de la Moscova.

Potrivit Ministerului rus al Apararii, aeronava americana de tipul EP-3E Aries II nu a intrat in spatiul aerian al Rusiei.

"Operatiunea a fost efectuata in conformitate cu reglementarile internationale si nu a fost o situatie de urgenta. Dupa ce avionul Aviatiei SUA si-a schimbat directia, Su-27 s-a intors la baza", a precizat Ministerul Apararii de la Moscova.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat incidentul si a cerut Rusiei sa inceteze orice actiune care pune in pericol personalul ambelor tabere.

"Cerem Rusiei sa inceteze aceste actiuni nesigure, care cresc riscul greselilor de calcul si al pericolului unor coliziuni aeriene", a transmis Departamentul american de Stat.

Potrivit politilor americani, avionul de vanatoare rus s-a apropiat la mai putin de doi metri de aeronava SUA.

Avionul de vanatoare rusesc a fortat aeronava americana sa isi incheie misiunea preamatur, iar operatiunea de interceptare a durat doua ore si 40 de minute.

Citeste mai departe despre "Rusii au interceptat o aeronava americana ce zbura deasupra Marii Negre" pe Ziare.com.

#avion american interceptat Rusia , #Stiri International