Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania a primit peste 550 de refugiati: Cum sunt ajutati sa se integreze si sa-si gaseasca o locuinta prin programul "O noua casa"

Romania a primit peste 550 de refugiati: Cum sunt ajutati sa se integreze si sa-si gaseasca o locuinta prin programul "O noua casa"

Romania a primit, pe parcursul anului 2016, peste 550 de refugiati care au fugit de razboiul din tara lor si au venit in Europa in cautarea unei vieti mai bune.

Uniunea Europeana a stabilit o cota de circa 2.000 de imigranti pe care tara noastra trebuie sa ii primeasca, iar anul trecut in Romania au sosit si au primit adapost 554 de refugiati din Grecia si Italia, tari prin care aceste persoane intra in Europa, dupa calatorii periculoase pe mare.

"Pe parcursul anului 2016, au fost transferate in Romania 554 de persoane din Grecia si Italia, prin intermediul procedurii de relocare intra UE, care dupa obtinerea unei forme de protectie au optat pentru inscrierea in programul de integrare", se arata intr-un raspuns al Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) din cadrul Ministerului de Interne, la solicitarea Ziare.com.

Fiecare refugiat care vine in tara noastra intra intr-un program de integrare si poate beneficia si de proiectul "O noua casa", prin care autoritatile romane ii ajuta pe imigranti sa isi gaseasca o locuinta si le acopera costurile de chirie si utilitati. Cheltuielile sunt acoperite cu bani europeni, prin Fondul Azil Migratiune si Integrare.

"Din totalul persoanelor relocate, exista persoane care au beneficiat de serviciile oferite prin proiectul "O noua casa" derulat de Serviciul Iezuit pentru Refugiati din Romania - JRS, finantat prin Fondul Azil Migratiune si Integrare, prin intermediul carora sunt derulate activitati de identificare a unor locuinte si sunt acoperite costurile de chirie si utilitati", se arata in documentul IGI.

In ceea ce priveste programul de integrare, acesta este derulat pe o perioada de sase luni, cu posibilitatea de prelungire pentru alte 6 luni, timp in care refugiatii beneficiaza de mai multe masuri de asistenta:

cazare intr-unul din centrele administrate de IGI;acordarea, pe o perioada de 2 luni, a unui ajutor material in cuantum egal cu cel al solicitantilor de azil;cursuri de orientare culturala;consiliere sociala si suport psihologic;cursuri de limba romana organizate prin colaborarea cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului prin inspectoratele scolare;ajutor material nerambursabil in valoare de 540 lei/persoana, acordat pe o perioada de maxim 12 luni, cu conditia inscrierii si participarii la activitatile programului de integrare si stabilite in planul individul de integrare.

Citeste mai multe despre refugiatii din Romania:

Ziua in care Romania intra oficial in ecuati ...citeste mai departe despre "Romania a primit peste 550 de refugiati: Cum sunt ajutati sa se integreze si sa-si gaseasca o locuinta prin programul "O noua casa"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 764 ori